Pielea ta

Pielea ta

  • Mulți tineri consideră că hidratarea pielii poate agrava acneea sau pielea grasă, dar adevărul este că pielea ta are nevoie de o anumită cantitate de ulei (sebum) pentru a o menține echilibrată, sănătoasă și moale. Corpul tău oferă deja uleiuri naturale pentru a-ți hidrata pielea și atunci când porii sunt curati, aceste uleiuri curg din interiorul foliculului pentru a lubrifia suprafața pielii în timp ce elimina excesul de celule moarte ale pielii. Abia atunci când glandele sebacee produc prea mult sebum, riscați să apară erupții, deoarece excesul de ulei face ca celulele moarte ale pielii să se lipească împreună și să fie prinse în interiorul porilor împreună cu bacteriile, ducând la acnee. Excesul de ulei poate fi uneori răspunsul organismului la pielea dezechilibrată sau deshidratată, astfel încât puteți vedea de ce este important să vă hidratați zilnic și să utilizați crema hidratantă potrivită pentru nevoile dvs.

  • Pe lângă utilizarea cremei hidratante potrivita, una dintre cele mai simple modalități de a vă hrăni pielea este să consumati o cantitate de apă suficienta zilnic. A rămâne hidratat în interior poate ajuta cu siguranță la hidratarea exteriorului. Dacă locuiți într-un climat sau un mediu uscat, utilizarea unui umidificator poate adăuga umiditate în aer, care, la rândul său, vă poate ajuta să vă mențineți pielea moale. Alte bune practici care vor reduce uscăciunea includ utilizarea machiajului pe bază de apă, alegerea unor produse de curățare a pielii ușoare și delicate.
  • Critic pentru piele este consumul unei diete sănătoase care includ alimente ce ajuta pentru a avea o piele sănătoasă și hidratata precum avocado (acizi grași esențiali), papaya (antioxidanți), somon (acizi grași omega 3) sau nuci (bogate în vitamina E). O dietă clară si echilibrata pentru pielea dumnevoastra, ar trebui să excludă alimentele cu un indice glicemic ridicat – lucruri precum pastele albe, orezul, pâinea și dulciurile – deoarece crește cantitatea zahărului din organism si  hormoni producători de ulei. Cea mai bună dietă pentru o piele sănătoasă include alimente bogate în acizi grași omega-3, despre care studiile au arătat că reduc inflamația. Așadar, asigurați-vă că adăugați săptămânal alimente bogate în omega-3, precum somon, avocado, ulei de semințe de in și nuci. Combinați aceste sfaturi de dietă și stil de viață cu un tratament anti acnee BeMe și veți face reusi să vă curățați pielea și să o păstrați fără erupții.

Ciclul acneei

Cele 4 etape ale acneei: Când vedeți piele roșie, punct alb sau punct negru pe pielea dvs., de obicei, s-au parcurs patru etape până a ajunge acolo.

Pasul 1 este un folicul sau por înfundat al părului. Celulele pielii se reînnoiesc în mod constant și atunci când celulele vechi mor, se elimină. Rezultatul: o piele proaspătă și nouă în fiecare lună. Cu toate acestea, dacă sunteți predispus la acnee, aceste celule moarte se amestecă cu uleiul (alias sebum) de pe piele, devin lipicioase și se aglomerează în interiorul porilor. Când se întâmplă acest lucru, uleiul și bacteriile care provoacă acnee (bacteriile p. Acnes) sunt prinse în interior.

Pasul 2 în formarea acneei este producția excesivă de ulei. Întrebarea este de ce se produce atât de mult? Practic, hormonii androgeni stimulează eliberarea de sebum din glandele sebacee atașate la porii tăi. Lucruri precum pubertatea sau stresul emoțional pot crește nivelul de androgeni, determinându-vă să produceți mai mult ulei, ceea ce duce la pori mai înfundați.

În acest moment, bacteriile acnes, care cresc în mod natural pe pielea ta, au acum o cantitate abundentă de alimente (ulei și celule moarte ale pielii). Drept urmare, încep să se reproducă în interiorul porului înfundat. Acest proces este considerat Pasul 3. Dacă bacteriile și sebumul rămân prinse sub suprafața pielii, se formează un punct alb. Dacă porii se deschid, sebumul, care conține melanina pigmentului pielii, se oxidează și devine negricios și se formează un punct negru.

În cele din urmă, Pasul 4 are loc deoarece bacteriile continuă să se hrănească cu ulei. În timp ce fac acest lucru, eliberează produse secundare pe care corpul tău le recunoaște ca invadatori străini, provocând un răspuns imunitar. Celulele albe din sânge se reped spre zona infectată și acest lucru provoacă umflături, roșeață și inflamații. Rezultatul final este o izbucnire a umflăturilor palpitante, roșii, sensibile pe care le cunoașteți ca si coșuri (aka papule și pustule).

DEFINIȚIE ȘI RECAPITULARE A ACNEI
• Acneea este o afecțiune complicată a pielii care începe în interiorul porilor
• Ciclul acneei începe cu săptămâni înainte de apariția coșurilor
• Porii înfundați, secreția de ulei, creșterea bacteriană și inflamația contribuie la acnee
• BeMe abordează fiecare etapă a ciclului acneei
• BeMe atacă acneea existentă și te ajută să împiedici să revina în viitor