Sufletul tău

Sufletul TĂu

Dacă suferiți de acnee, știți că este mai mult decât câteva coșuri pe față. Acneea poate afecta fiecare domeniu al vieții tale și te poate face să te simți singur, neatractiv, chiar deprimat. Conform sondajelor recente, aproape un adolescent din trei are o piele predispusă la acnee și consideră că acest echilibru al pielii este in topul preocupărilor sale zilnice. Datorită naturii estetice a acestei probleme într-o perioadă relativ critică din viata noasta (pubertatea), acesta problema provoacă o adevărată suferință psihologică.

Stresul și acneea

• Mulți dintre noi am experimentat o erupție când suntem stresați. Dar de ce se dezvoltă coșurile când suntem sub presiune? Răspunsul este simplu. Hormonul stresului crește producția de ulei și inflamația, care ambele provoacă acnee. Știind asta, este logic că îmbunătățirea bunăstării mentale generale vă poate calma pielea și preveni acneea.

• Există o serie de modalități de a reduce nivelul de stres. Practicile antice de tai chi și yoga sunt legate de o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv de ameliorare a stresului. Alți reducători de stres includ meditație, „atenție” și exerciții de respirație. Exercițiile fizice, în general, sunt asociate cu niveluri mai scăzute de stres, așa că încercați să includeți cel puțin 20 de minute de sport în ziua dvs., chiar dacă este doar o plimbare rapidă în jurul cartierului. De asemenea, este important să faceți un duș după un exercițiu fizic pentru a curăța transpirația și bacteriile care pot duce la erupții atât pe față, cât și pe corp.

 

• Masajul este, de asemenea, o buna solutie in alungarea stresului. Cu toate acestea, dacă aveți acnee corporală, ar trebui să evitați uleiurile de masaj utilizate în mod tradițional, deoarece multe sunt grele și vor înfunda porii.

 

• De ce pielea ta are nevoie de somn? Somnul este important dacă doriți să reduceți erupțiile legate pe baza de stres și să mențineți un echilibru sanatos in stilul de viata. Se știe că lipsa de somn contribuie la dezechilibrele hormonale care declanșează producția de ulei și duc la erupții. Melatonina este un hormon produs în mod natural în timp ce dormi și este, de asemenea, asociat cu stimularea sistemului imunitar și protejarea împotriva infecțiilor bacteriene, ceea ce este util în combaterea acneei.

Dar acum câteva vești bune, există tratamente care vă pot ajuta să controlați acneea și vă permit să vă bucurați de viață cu o piele curata și încrederea pe care aceasta o aduce. Nu ești singur – și lucrurile se pot îmbunătăți. BeMe vă va susține până la capăt.